16. april 2024

Om borettslaget

Furumoen borettslag ble stiftet i 1975, og ligger på Skavanger i Kongsberg.

Borettslaget består av 13 bygg med totalt 72 rekkehus. Hovedkonstruksjonen er i mur, med enkelte vegger og kledning i tre. Originalt var hver bolig ca. 101m², men enkelte andeler er noe større, da de har blitt bygget ut. I tillegg eier borettslaget 63 garasjer.

På eiendommen har vi en felles lekeplass og felles parkeringsarealer/gjesteparkering, samt et større område for langtidsparkering ved siden av garasjene.

Borettslaget har fiber-TV & internett fra Viken Fiber (Altibox). Ellers har de fleste boligene balkong, en liten hage, garasje i eget anlegg og parkeringsmuligheter foran boligen.

En del vesentlig vedlikehold er utført på bygningsmassen i senere år. For mer detaljer, se siden om vedlikehold.

Borettslagets forretningsfører er Kongsberg Boligbyggelag. De har ansvar for innkreving av felleskostnader, tilbyr forsikringer og andre tjenester som dekkes av forvaltningsavtalen.

Da Furumoen er et såkalt «tilknyttet» borettslag, er det krav til medlemskap i KBBL. Omsetning av andeler er underlagt forkjøpsrett iht. våre vedtekter (se dokumenter & skjema). KBBL beskriver hvordan forkjøpsrett fungerer her.

Et borettslag er en type boligselskap. Et borettslag er ofte leiligheter i én eller flere boligblokker, men kan også være rekkehus. Et tilknyttet borettslag er et borettslag der vedtektene sier at eierne også skal være andelseiere i et bestemt boligbyggelag. Frittstående borettslag har ingen slike vedtektsfestede tilknytninger. Borettslagsloven sier at et borettslag har som formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i borettslagets eiendom og forvalte eiendommen på vegne av fellesskapet.

Fra usbl.no

Postadresse:Besøksadresse:Fakturaadresse:
Furumoen Borettslag
Org.nr: 953875500
v/KBBL
Postboks 32
3602 Kongsberg
Sidensvansen 2–19
Tertittveien 2 og 4
3617 Kongsberg
Furumoen Borettslag
Org.nr: 953875500
c/o Fakturamottak
Postboks 4165
8608 Mo i Rana

Bruksnavn (tomt): Skavangerskogen
Knr: 0604, Gnr: 7717, Bnr: 153
Totalt areal: 28 671,5 m²

Borettslagets tomt – Foto: seeiendom.no